Nieuws

Unieke windtunneltest op Zonnepaneel

Door: Teus Olivierse

 

Solar Electricity Products heeft haar innovatieve plat dak montagesysteem voor zonnepanelen met SolarBear© in de windtunnel getest.Solar Electricity Products is de enige systeemleverancier die windtunneltesten op ware grootte met een volledig zonnepaneel heeft uitgevoerd, zo vertelt Teus Olivierse, directeur van Solar Electricity.

 

SolarBear is een slimme combinatie van een betonnen zonnepaneel-bevestiging en ballast in één; een innovatief product van de bedrijven Solar Electricity Products en IDenergie, ontwikkeld in samenwerking met Fassaert Beton.

 

Dit volledig recyclebare product is niet alleen goedkoper dan menig ander product voor een plat dak opstelling, maar geeft ook nog eens een mogelijke halvering van de installatietijd op het dak.

Een nieuwe model voor schaduwanalyse

 

Waar het voor ons vanzelfsprekend is om u een gericht advies te geven, gaat dit advies nu een stapje sneller en verder. Het betreffende pand wordt nu door ons gescand aan de hand van Bing Maps, een foto of een tekening en direct ingelezen in het schaduw analyse model.

 

Dit dynamische model is in eigen beheer door ons ontwikkeld, met ondersteuning door de NHL (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden). Met deze nieuwe ontwikkeling zijn daken met schaduw door een dakkapel, schoorsteen of bomen snel te analyseren voor een nog beter advies.

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
Besparen op uw maandlasten?

december 2014

 

Door onze unieke samenwerking met Bespaar-adviseur.nl kunt u nu fors

besparen op de vaste lasten van uw:

  • Energieleverancier

  • Verzekeringen

  • Telefoon

  • Internet

  • TV

U bespaart al snel € 850,- of meer per jaar; dat laat u in deze dure tijd toch niet liggen?

 

Onze adviseur neemt de tijd voor u en bespreekt alle mogelijkheden bij u aan tafel. U bepaalt wat er gebeurt, wij regelen het voor u. En dat ook nog eens op no cure no pay basis. 

 

Comfortverbetering plus besparen!

Wilt u meer comfort in uw woning, geen eigen investering en toch besparen op uw energie lasten? Ook dat kan met ons comfort+ pakket, inclusief bespaar garantie. Of gewoon (meer) zonnepanelen ?   

 

Langer thuis wonen?

Wij passen uw woning desgewenst op alle vlakken aan om nu (of in de toekomst) langer thuis te blijven wonen. En met onze slimme systeem Wendy wordt contact met uw omgeving of het automatisch alarmeren van de meldkamer wel heel eenvoudig.

 

 

 

Video:
Smart Grid “Wendy” en de koppeling met de 
meldkamer MPL

 

mei 2014

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
Geslaagde SolarSolutions!

april 2014

 

Tijdens de vakbeurs SolarSolutions op 16 en 17 april 2014 i Vijfhuizen heeft Noord-Holland Zon met haar presentatie erg veel belangstelling gehad. Niet alleen was er belangstelling voor onze innovatieve SolarBearlight (“oost-west” montage van zonnepanelen op het platte dak), maar ook voor onze LED verlichting, monitoring middels SoalrCare en het Smart Grid systeem Wendy.

 

Een geslaagde beurs.

 

Meer lezen over onze producten?

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
SolarBearlight genomineerd voor Innovatie award!

april 2014

 

Op de vakbeurs voor zonne-energiespecialisten SOLAR SOLUTIONS welke op 16 en 17 april a.s. gehouden wordt in Vijfhuizen, introduceert Solar Electricity Products een nieuwe variant van het inmiddels ingeburgerde en succesvolle bevestigingssysteem SolarBear.

 

Met de innovatieve oplossing SolarBearlight, leveren de ontwikkelaars ID energie, Solar Electricity Products en Fassaert Beton wederom een zeer bruikbaar en bovendien slim alternatief voor de vraag naar Oost-West zonnepaneel-opstellingen op platte daken.

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light

Solar Electricity bij LifestyleXperience

 

Wij waren de afgelopen tijd te zien bij RTL LifestyleXperience! 

 

De uitzendingen stonden in het teken van duurzaamheid en wij vertellen meer over zonnepanelen. 

1 de werking van zonnepanelen

2 de logistiek van SES en SALO

 

Bekijk hier het eerste item: de werking van zonnepanelen. 

Bekijk hier het tweede item: de logistiek van SES en Salo.

Bekijk hier het derde item: drie fraaie toepassingen van zonnepanelen

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
Zonnepanelen voor hockeyclub Alkmaar!

augustus 2013

 

Op 16 augustus hebben wij in het bijzijn van wethouder Jan Nagengast een overeenkomst getekend met de Hockeyclub Alkmaar. Op het dak van het clubhuis worden 36 zonnepanelen geplaatst. De display waarop wordt bijgehouden hoeveel energie de panelen leveren is door Solar Electricity en Besseling gratis geleverd.

 

Laat de zon maar schijnen!  

 

foto: Fotostudio Wick Natzijl

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
Zonnepaneel en zonneboiler collectief!

juni 2013

 

Langedijker pas bij Noord-Holland Zon

Tijdens het Stadsfestival op 2 juni heeft wethouder Jan Piet Beers de Langedijker pas officieel overhandigd aan stichting Noord-Holland Zon. Noord-Holland Zon is een prachtig zonnepaneel en zonneboiler collectief met advies en maatwerk voor inwoners van Noord-Holland. Maar net zo belangrijk, aldus wethouder Beers, is het stimuleren van de regionale werkgelegenheid. 

 

Noord-Holland Zon werkt met leveranciers en installateurs uit de regio en levert met haar unieke en flexibele aanpak ook nog eens tegen een uitermate scherpe prijs. Hiermee worden duurzaamheid, fairtrade en werkgelegenheid op unieke wijze gecombineerd. Met een Langedijker pas krijgen inwoners van Langedijk een gratis monitoring systeem en gratis advies door Solar Electricity, partner in Noord-Holland Zon.

 

Noord-Holland Zon is gevestigd aan de Bijlestaal 44 b in Broek op Langedijk.

www.noordhollandzon.nl

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
Nieuwe partner voor dummy zonnepanelen

mei 2013

 

Wij hebben een nieuwe partner voor dummy zonnepanelen. 

 

Dummy zonnepanelen worden op maat en volgens uw specificatie gemaakt en kunnen zo de niet gebruikte delen van het dak opvullen. Bijvoorbeeld de ruimte onder een dakraam of de schuinezijde van het dak of een punt van een dak. De dummy zonnepanelen worden met de grootst mogelijke zorg op maat voor u gemaakt.

 

Meer informatie?

www.dummyzonnepanelen.nl

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light

Zonnepanelen op Gereformeerde Kerk 

juni 2013

 

Dat zonnepanelen ook mooi kunnen zijn bewijst de (PKN) Gereformeerde Kerk in Broek op Langedijk. 

Wij hebben hier 37 Zonnepanelen in de vorm van een ruim 11 meter hoog kruis op het dak van de kerk geplaatst. Een idee van de kerkenraad door ons uitgewerkt. Met deze 37 panelen wordt bijna de helft van de benodigde elektrische energie in de kerk opgewekt.  

Een beeldscherm bij de entree  laat zien hoeveel zonne-energie er is opgewekt.   

Een project met uitstraling, gefinancierd uit de nalatenschap van een vorig jaar overleden gemeentelid.

Energieneutraal wonen nu betaalbaar

mei 2014

 

Besparen van energie is nog beter voor uw portemonnee dan het zelf opwekken ervan.

 

Door een aantal innovatieve energiebesparende maatregelen, aangevuld met zonnepanelen en/of een zonneboiler, haalt u het maximale rendement uit uw woning of bedrijfspand.

 

Met de laatste ontwikkelingen is de benodigde investering snel terugverdiend en u draagt optimaal mee aan een duurzame samenleving.  Laat uw energie scan wel uitvoeren door een deskundige partij.

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
LED verlichting, fraai en energiezuinig

mei 2014

 

LED verlichting bespaart tot wel 90% energie t.o.v. de traditionele gloeilamp en is daarmee goed voor het milieu en uw portemonnee.

 

LED verlichting is dan ook uitermate interessant voor zowel nieuwbouw en voor de vervanging van uw huidige lampen. 

 

Laat het opstellen van een lichtplan voor uw bedrijf wel uitvoeren door een deskundige partij. 

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
Artikel in "Langedijk Leeft" - zomereditie 2014

juni 2014

 

'Zonnepanelen op het dak vormen een mooie eerste stap naar duurzaam energiegebruik. Maar mensen kunnen nog veel meer besparen als zij de aspecten rondom energieverbruik in hun huis onder de loep nemen, zegt Teus Olivierse, directeur van Solar Electricity uit Broek op Langedijk. Solar Electricity zorgt ervoor dat alle maatregelen perfect op elkaar zijn afgestemd, waardoor het rendement wordt verhoogd.'

 

Uitgebreid artikel over Solar Electricity in de zomer editie 2014 van het magazine “Langedijk Leeft”, hét magazine over genieten in Langedijk.

 

 

 

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
Artikel "Beren op het dak"  - E&I mei 2014

juni 2014

 

Artikel in rubriek ' opvallend werk' over de SolarBear van Solar Electricity in de het vaktijdschrift E&I voor installateurs. E&I brengt installateurs nieuws op het gebied van elektrotechniek, domotica, verlichting, ICT, procestechniek, duurzame energie, renovatie en onderhoud.

 

 

Noord-Holland_Zon_solar_bear_light
Comfortabel verwarmen met elektrische stralingspanelen

juni 2014

 

 

Het verwarmen met elektrische stralingspanelen is comfortabel, snel en ook nog eens energiezuinig. Deze techniek wordt dan ook steeds vaker toegepast, in huis, in de kantooromgeving en in bedrijfshallen.   Stralingswarmte is gericht en verwarmt alleen die delen van de ruimte waar dit gewenst is. Dit geeft ook nog eens minder luchtcirculatie en daarmee minder stof in de lucht.  De nieuwe generatie stralingspanelen werken gewoon op 230 volt en hebben een optimale temperatuur regeling; makkelijker en slimmer kan het niet.

 

 

elektrische stralingspanelen
Smart grid geeft grip op uw eigen energie behoefte

juni 2014

 

 

Met een slimme huisnetwerk bepaalt u zelf uw energie aanpak en wordt minder afhankelijk van uw netbeheerder en energie maatschappij. Of het nu gaat om monitoring, het slim opladen van uw elektrische voertuigen, energie opslag, het doordacht schakelen van apparatuur (al dan niet op afstand), inbraak beveiliging of andere domotica (huis automatisering) oplossingen, het is allemaal mogelijk. 

 

Leuker en slimmer kan het gewoon niet!

 

 

smart grid
Monitoring van uw zonne-energiesysteem

juni 2014

 

Solar Electricity heeft eind juni, in samenwerking met de stichting Noord-Holland-Zon, het monitoren overgenomen van ruim 40 klanten in Noord-Holland. Deze klanten waren gedupeerd door het faillissement van hun PV systeem leverancier eerder dit jaar. 

 

Dit monitoren gebeurt met het SolarBoulevard platform, één van de meest stabiele platformen voor het bewaken van (PV) systemen en het uitvoeren van beheer en onderhoud op maat. 

 

Noord-Holland Zon neemt overigens niet alleen het monitoren over, maar zal in geval van storing de klant ook zo goed als mogelijk ondersteunen, gebruikmakend van de betreffende fabrieksgarantie op zonnepaneel of omvormer.  

 

 

noord-holland zon monitoring
Duurzaam verbouwen vraagt om ketensamenwerking

juli 2014

 

De klant ontzorgen door het aanbieden van een compleet pakket is noodzaak om de duurzame energie doelstellingen te realiseren, maar hoe geef je hier invulling aan. 

 

In alle gevallen moet je datgeen blijven doen waar jezelf goed in bent (jouw eigen core business) en een samenwerking zoeken met andere partijen in de (bouw) keten, bijvoorbeeld door een strategische alliantie of een ketensamenwerking. 

 

Openheid en onderling vertrouwen is dan essentieel voor een goede en langdurige samenwerking.

Zoekt je een dergelijke samenwerking? Wij denken hierover met je mee!  

 

 

ketensamenwerking solar electricity
Langer genieten in uw huidige woning

juli 2014

 

We zullen op gevorderde leeftijd steeds langer thuis blijven wonen, al dan niet ondersteund vanuit de (aangepaste) Wmo

 

Maar hoe bereiden we ons er op voor dat we dan ook blijven genieten?

Zorg zo vroeg mogelijk voor het levensloop bestendig maken van uw huidige woning! Daarbij gaat het niet alleen om aanpassingen voor minder validen (Wmo), een verlaagde keuken of weghalen van drempels, maar ook om woning isolatie, een lagere energie rekening, schakelbare LED verlichting en (automatische) hulp alarmering op afstand.

 

Laat u zich goed en breed informeren door een deskundige partij.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij onze stichting www.noordhollandzon.nl of stichting www.zonnepanelenfryslan.nl

ketensamenwerking solar electricity
Welk energielabel heeft uw woning?

juli 2014

 

Veel bewoners weten het energielabel van hun woning niet. Weet u het?

 

Bekijk het eenvoudig via www.energielabelatlas.nl 

energielabel
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook bij de uitrol van duurzaam!

juli 2014

 

Dat we nu echt iets moeten doen om het gebruik van energie en fosiele brandstoffen terug te dringen is inmiddels bekend. De vraag van veel mensen is alleen: hoe doen we dit en hoe doen we dit maatschappelijk verantwoord zonder daarvoor te veel te betalen?

 

Wij zijn van mening dat hier een taak ligt voor regionale ondernemers; zij kennen de klant, de regionale ontwikkelingen en zorgen als geen ander voor continuiteit in de regionale werkgelegenheid. Hierbij is het wel van belang dat de regionale ondernemer de klant volledig kan adviseren en ontzorgen en ook nog eens scherp kan aanbieden. Omdat niet iedere ondernemer alle diciplines van duurzaam ontzorgen zelf in huis heeft, biedt een langdurige (keten)samenwerking oplosssing. De stichtingen Noord-Holland Zon en Zonnepanelen Fryslân zijn samenwerkingsverbanden met visie op de toekomst, die van uit de klant denken en werken volgens de MVO en fair trade aanpak, lees meer: www.noordhollandzon.nl en www.zonnepanelenfryslan.nl

 

maatschappelijk verantwoord ondernemen
Zeilboot Blue Felix voorziet volledig in eigen stroomverbruik

augustus 2014

 

 

De Blue Felix, de zeilboot van Sabine en Sven die wij sinds april 2013 sponsoren voor een wereldreis, is de afgelopen 4 maanden volledig zelfvoorzienend geweest.

 

Onze twee zonnepanelen leveren rond de evenaar voldoende energie voor al het stroomverbruik  aan boord.

 

Wilt u weten waar ze nu zijn?

Lees dan hun blog: www.blue-felix.de

 

 

blue felix
Energie besparen en zelf opwekken van energie

september 2014

 

Energie besparen en zelf opwekken van duurzame energie, we gaan het met elkaar gewoon doen en het kan ook nog eens zonder eigen geld!

 

Het doel van de overheid is 14% duurzame energie in 2020 en een volledig duurzame energievoorziening in 2050. We zitten nu op 5% en hebben nog 6 jaar te gaan tot 2020.

Te duur of een te hoge investering? Onzin, we moeten het met elkaar nu gewoon doen en dat kan ook nog eens zonder eigen geld!

 

Samen met u bekijken wij welke maatregelen er bij u thuis genomen kunnen worden, zowel op het vlak van duurzame energie, energie besparing en het besparen op overige kosten. Solar Electricity visualiseert met haar partners de winst die u als klant behaalt en maakt alle overige voordelen concreet.  

energie akkoord
Zonnepanelen op Trinitas college in HHW

maart 2015

 

Eind maart heeft Solar Electricity, in samenwerking met Noord Holland Zon en Besseling, zonnepanelen geplaatst op het Trinitas college in Heerhugowaard. 

 

Een mobiele kraan met een giek van 50 meter heeft in totaal 565 SolarBears en 408 panelen naar het dak gebracht.

zonnepanelen_trinitas
Zonnepanelen op 8 scholen in Schagen

maart 2015

 

Op vrijdag 20 maart heeft wethouder Jelle Beemsterboer uit Schagen 20 zonnepanelen formeel overgedragen aan basisschool de Zwerm.

 

De leerlingen hadden zich helemaal ingeleefd in zonnestroom en leverden een feestelijke bijdrage.

 

Door een financiële ondersteuning van de gemeente Schagen zijn in totaal 8 scholen door Solar Electricity en haar installatie partner van Schaijk voorzien van zonnepanelen en een educatief scherm.

zonnepanelen_schagen
550 zonnepanelen in Opmeer

juni 2015

 

Solar Electricity plaatst in de zomer van 2015 ruim 550 zonnepanelen op 90 huurwoningen in Opmeer.

 

Wethouder H. Stoker neemt op 18 juni de eerste panelen officieel in ontvangst. 

zonnepanelen_trinitas
Onderzoek naar hoger rendement
zonnepaneel

september 2015

 

Solar Electricity draait mee in het nieuwe “Silicon Competence Centre” programma met o.a. het ECN. 

 

Solar Electricity verzorgt binnen dit onderzoeksprogramma de marktintroductie van zonnepanelen waarin nieuwe technologieën of rendement optimalisaties worden toegepast. 

 

Wilt u hier meer over weten, of heeft u belangstelling om tegen interessante voorwaarden 50 innovatieve panelen op uw dak te laten plaatsen, neemt u dan contact met Solar Electricity op. 

Zonnepanelen op 3 panden Esdégé Reigersdaal

maart 2016

 

In samenwerking met onze installatiepartner van Schaijk hebben we 234 zonnepanelen met ons systeem SolarBear geplaatst op 3 panden van Esdégé Reigersdaal. Een kraan met een reikwijdte van 32 meter verdeelde alle materialen netjes over het dak.

 

Ons smart grid systeem Wendy monitort hier niet alleen de opgewekte zonnestroom, maar brengt straks ook het energie verbruik, gas en elektra, helder in beeld. De eerste 94 panelen op het dak van de Troubadour in den Helder zijn op 1 maart formeel overgedragen. 

 

Zonnepaneel collectief Butterhuizen (HHW) van start

februari 2016

 

Op verzoek van het wijkteam hebben we een collectieve zonnepaneelactie Butterhuizen opgezet. Op de startavond in de Mediaan was ook aandacht was voor het smart grid Wendy van onze partner Flexicontrol.

 

Tot eind april aanmelden via de site www.noordhollandzon.nl  o.v.v. actie Butterhuizen 

 

zonnepanelen
Lease van zonnepanelen, zorgeloos genieten

november 2015

 

 

Zonnestroom en direct besparen

 

Wilt u zonder eigen investering zonnepanelen, meer comfort in uw woning en geen enkel risico? Dat kan met ons unieke lease plan. 

 

U stelt uw dak ter beschikking en wij regelen de rest.
Direct bespaart u, na aftrek van de lease kosten, tot zo’n €150,- per jaar
Na 10 jaar is het systeem van u.

 

Interesse?
Neem dan snel contact met ons op!

Oost-west opstelling met SolarBear light

januari 2016

 

Met onze oost-west opstelling maakt u optimaal gebruik van uw beschikbaar dakoppervlak.  Ideaal bij een niet al te groot dak, zoals hier in Noord-Scharwoude.

 

 

 

Zonnepanelen op 6 gebouwen gemeente Opmeer

oktober 2016

 

In samenwerking met onze partner Visser/TBG hebben we op 6 gebouwen van de gemeente Opmeer zonnepanelen geplaatst; één systeem op het dak van de gemeentewerf en 5 op sporthallen. Het elektrische energieverbruik van de 6 panden wordt nu volledig met zonnestroom opgewekt. De gemeente Opmeer geeft ook hiermee een goede invulling aan haar duurzaamheidsbeleid.

 

Met een fraai educatief display in de hal van ieder gebouw wordt de opgewekte zonnestroom getoond.

Foto:  Gymzaal Spanbroek

SDE + subsidie

maart 2017

 

Solar Electricity heeft op 13 maart voor 10 bedrijven de SDE+ subsidie bij RVO aan mogen vragen. Dit doet Solar Electricity op no cure, no pay basis; een goed voorbeeld van onze service gerichtheid.

 

100 zonnepanelen op Lien Gisolfland in HHW

april 2017

 

Met een grote 32 meter kraan hebben we 100 zonnepanelen (voor 20 woningen) over het dak van de woningen aan het Lien Gisolfland getild. Een logistieke uitdaging in dit smalle hofje.

 

 

Gemeente Langedijk een stuk duurzamer

april 2017

 

Solar Electricity heeft bij 4 bedrijven in de gemeente Langedijk innovatieve zonnepanelen uit het SICC-2 project geplaatst (zie ook ons nieuws item sept. 2015), waarbij alle elektrische contacten van de zonnecellen aan de achterkant van de cel liggen. Op 7 april zijn deze zonnepanelen door wethouder Bert Fintelman feestelijk in gebruik genomen.  Naast deze 4 locaties worden de innovatieve zonnepanelen door ons ook op 4 andere locaties in Nederland geplaatst.

 

624 zonnepanelen op Werkfabriek in BoL

april 2017

 

Op het witte dak van de Werkfabriek, Bijlestaal 54 Broek op Langedijk, hebben we 624 zonnepanelen geplaatst. Dit witte dak zorgt voor een lagere temperatuur in de zomer maanden, prettig voor het binnen klimaat en goed voor de opbrengst van de zonnepanelen.

 

 

 

200 zonnepanelen Esdégé Reigersdaal Buitenhof

Mei 2017Op het platte dak van het dagactiviteitencentrum aan de Middenweg in Heerhugowaard zijn 200 zonnepanelen geplaatst in een bijzondere oost-west opstelling.


De zonnepanelen volgen de lijn van de "valse" geveltjes aan voor en achterkant van het dak. 

Een idee van de architect, waardoor het lijkt of het pand bestaat uit 6 schuine daken.