Solar Electricity plaatst in de zomer van 2015 ruim 550 zonnepanelen op 90 huurwoningen in Opmeer.

Wethouder H. Stoker neemt op 18 juni de eerste panelen officieel in ontvangst.

Woningbedrijf Opmeer brengt 550 zonnepanelen aan op huurwoningen

Ook het Gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer is duurzaam bezig. Zij laat op 90 van haar huurwoningen zonnepanelen aanbrengen door Solar Electricity en haar partner Besseling Techniek. De huurders kregen begin dit jaar een op maat gesneden aanbieding, die afhankelijk was van het beschikbare dakvlak.

Om mee te doen aan deze actie hoeven de huurders maar een bescheiden huurverhoging te betalen die aanmerkelijk lager is dan de opbrengst van de zonnepanelen. Huurders gaan direct besparen, omdat ze niet zelf de investering hoeven te doen maar wel profiteren van de elektra-opbrengst.

De meest gekozen set van 6 zonnepanelen levert een jaarlijkse besparing op van meer dan €100,-. En door deze actie wordt totaal 134.000 kg CO2 per jaar bespaard.

Past in het beleid

Wethouder Stoker is blij met deze actie. Het past naadloos in het gemeentelijk beleid om energie te besparen en duurzaamheid te stimuleren. Niet alleen de huurders van het Woningbedrijf kunnen profiteren van deze mooie duurzame actie. Ook andere inwoners van Opmeer kunnen hier gebruik van maken.

De leverancier, Solar Electricity, heeft toegezegd voor eigenaren van particuliere woningen dezelfde prijzen te hanteren voor een set zonnepanelen.